lauantai 11. maaliskuuta 2017

Arkikuvia 10/52

VIIKKO 10

kinkkukiusausta, kreikkalaista talvisalaattia ja hiivaleipää



¨Kaksi ateriaa päivässä. Yleensä lämpimiä, mutta harrastamme myös salaattiaterioita. Meidän arkiruokailumme on aikas retron oloista. Liha-, nakki.-, ym. keittoja. Joskus sosekeittoja. Ruskeata kastiketta perunan tai makaronin kanssa. Makaronimössö kuuluu arkiruokien perustaan. Sen jämistä voi tehdä pienen makaronilaatikon nopsaan myös arkena.


kalakeittoa ja lasi maitoa

Pari kertaa kuukaudessa mennään ranskalaisilla ja nakeilla/lihapullilla. Joskus Beibe tuo töistä jotain valmisruokaa. Varsinkin silloin, kun on jotain menoa töiden jälkeen ja ruoka pitää olla rivakasti pöydässä.
Mutta ei meidän ruokapöydässä arkena harvinainen vieras ole kunnon pihvikään. Sehän on varsinaista pikaruokaa. Pari minuuttia per puoli ja nopea salaatti kylkeen ja se on siinä!
Meistä on ihanaa syödä yhdessä arkenakin. Tyttären vielä asuessa kotona, yhdessä ruokailu oli ihan paras hetki päivässä. Purettiin päivän tapahtumat ruokapöydässä ja suunniteltiin tulevia. Samaa me Beiben kanssa tehdään kyllä kahdestaankin. "Miten työpäiväsi sujui ja mitä sinulle kuuluu?".
Aina yhdessä syöminen ei ole mahdollista, koska teemme vuorotöitä. Mutta arkista välittämistä on myös se, että jättää töistä kotiin palaavalle valmiin aterian odottamaan.

makaroninakkimössöä ja salaattia jääkaappiin töistä palaavaa odottamaan

Arkiruokailu yhdessä on ihan mielettömän tärkeätä. Vaikka aina se ei ole mahdollista, toisen muistaminen on ihana ele!

<3

8 kommenttia:

  1. Kyllä täälläkin retroillaan ruuassa, mutta ei pihvikään vieras käsite ole =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihvi on arkiruokaa parhaimmillaan, nopeaa valmistaa!

      Poista
  2. Täällä vierailessa tulee aina nälkä. Herkullisen näköistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun täytyy Sussi varata eväät aina viereen, kun tulet lukuvierailulle! ='D

      Poista
  3. Hyvää arkiruokaa :) Rokka-oivallus! :D

    VastaaPoista
  4. Ihana tapa jättää ruokaa valmiiksi!!! =)

    Meilläkin usein on ruokaa, ihan kumpikin tekee, mutta se on "vaan" kattilassa tms tarjoiluastiassa niin, että ihan itse saa lapioida lautaselle.

    VastaaPoista