tiistai 20. kesäkuuta 2017

Mustikkametsäpiiras



Törmäsin Instassa mielenkiintoiseen piirakkakuvaan. Kuvassa oli mustikkapiiras, mihin oli täytteeseen lisätty kuusenkerkkiä. Wau!
Kuvan laittanut oli linkannut piiraan ohjeen Faceen, mutta kun sinne en kuulu, en ohjeeseen päässyt käsiksi. Joten piti tehdä piiras omia ohjeita soveltaen. Nimen omalle piiraalle keksin ihan itse.
Täällä itä-Pirkanmaalla kuusenkerkkiä vielä löytää varjoisissa paikoissa kasvavista kuusista. Joten ehtii vielä kokeilemaan tätä metsäiseltä maistuvaa mustikkapiirasta.

MUSTIKKAMETSÄPIIRAS



Pohja:
  • 150g voita/margariinia
  • 1dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3,5dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta

Täyte:


  • 4dl mustikoita
  • 1,5dl kuusenkerkkiä
  • 1-2dl sokeria, maun mukaan
  • 1 kananmuna
  • 200g kermaviiliä

Anna rasvan lämmetä huoneen lämpöiseksi. Vaahdota se kevyesti sokerin kanssa, vaikkapa puulastalla hieroen.
Lisää huoneenlämpöinen kananmuna voimakkaasti vatkaten seokseen.
Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne rasvaseokseen. Sekoita kunnes jauhot ovat sekoittuneet kauttaaltaan. Älä vaivaa kauempaa, ettei taikinaan tule sitkoa.
Painele taikina jauhotettuun piirasvuokaan käsin, niin että taikinaa tulee myös reunoille.

Sulata mustikat, jos käytät pakastettuja marjoja. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja kaada taikinan päälle piirasvuokaan.



Paista n. 30 minuuttia 175 asteessa, niin että täyte on hyytynyt kauttaaltaan. Anna piiraan jäähtyä ennen nauttimista.



Ihan tuoreeltaan kuusenkerkät eivät juurikaan maistuneet mustikan joukossa. Mutta seuraavana päivänä maut olivat tasaantuneet ja piiraassa oli vieno pihkanmaku.



Tältä siis maistuu mustikkametsä!

2 kommenttia:

  1. Kyllä mää oisin sen ohjeen etsinyt facesta, jos olisit pyytänyt. ;) Hyvinhän sen kumminkin itse sovelsit.

    VastaaPoista